Inloggning

Kontaktuppgifter

PIF Skidsektionen

Patrick Johansson
tfn 040 7655780
ordforande.pargasifskiteam@idrott.fi

Nyhetsarkiv

Tillbaka

På söndagen överraskade Piffens 14-års flickor med att både ta hand om silvret och femte platsen i stafetten.

av Malin Johansson den 10.03.2019
(läst av 192 besökare)

14-års flickorna tog hand om silvret och 5:e platsen i stafetten

Ronja Westerlund och Daniela Lietzén var fjärde respektive femte i lördagens Silvertrissetävling i Hollola då man tävlade i normaldistans i fristil. Endast två tiondelar skiljde flickorna åt, som båda tävlar i klassen D13. Segern gick till Signe Jakobsson från Norrvalla Ski Team. Nämnas kan att av de fem första placeringarna i D13 fick fyra till FSS (Finlandssvenska skidförbund). I H13 gjorde Vincent Ducander också ett fint lopp och tog en plakettplats då han slutade som 18:e. I Silvertrissefinalerna som motsvarar FM för de yngsta, premieras de 25 bästa i varje gren.

Plakettplatser blev det också för Andréa Nyberg (13:e), Emilia Johansson (15:e) och Jenna Ylönen (22:a) i D14. Segern i 14-års klassen gick till Inka Hämäläinen från Kontiolahden Urheilijat. Pargas IF slutade på en delad sjunde plats i föreningstabellen.

På söndagen överraskade Piffens 14-års flickor med att både ta hand om silvret och femte platsen i stafetten. I Piffens första lag öppnade Jenna Ylönen och växlade som sjätte till Emilia Johansson. Andréa Nyberg som skidade ankarsträckan gick ut som tredje och gjorde ett starkt lopp och kunde på målrakan passera Ada Aarnio från Ylöjärven ryhti och därmed säkra silvret. Segern gick till Espoon Hiihtoseura. Piffens andra lag som bestod av Matilda Åberg, Daniela Lietzén och Ronja Westerlund stod också för en mycket fin prestation genom att skida in på en femte plats, 21 sekunder från Piffens första lag. Piffens tredje lag slutade på en 36:e plats. I laget skidade Rebecca Nyberg, Rebecka Backholm och Emmi Virtala.

Överraskade gjorde också Piffens 14-års pojkar som slutade på en fin 13:e plats i stafetten. Benjamin Virta skidade första etappen och växlade över till Linus Korin som skidade upp laget med tre placeringar till 19:e. Vincent Ducander kunde på sista etappen passera hela sex lag och var därmed 13:e lag i mål. Piffens 16-års flickor Sara Laurén och Olivia Kalliokoski och endast 13-åriga Alisa Lindfors blev 28:e och 16-års pojkarna Oskari Kalliokoski, Oscar Furu och Marius Ducander 22:a.

 

 

 

 

Kalender

Inga händelser på kommande

 

Våra sponsorer

 

Paroc