Inloggning

Kontaktuppgifter

PIF Skidsektionen

Patrick Johansson
tfn 040 7655780
ordforande.pargasifskiteam@idrott.fi

Nyhetsarkiv

Tillbaka

Pargas IF:s 17- och 18-åringar gjorde riktigt väl ifrån sig under veckoslutet då de unga skidåkarna gjorde upp om FM-titlarna. Några medaljer blev det inte men en hel del placeringar bland de 10 främsta.

av Bengt Westerlund den 24.02.2019
(läst av 191 besökare)

Fina insatser i ungdomsFM

Bäst på lördagen, då man åkte med den klassiska tekniken, var Jesper Lietzén som placerade sig som sjätte i H17. På söndagen åktes det jaktstart med den fria stilen utgående från lördagens tider. Jesper föll enbart en placering på den för honom ovanligt långa sträckan 15 km.

Anni Lindroos fortsätter med att rada upp fina placeringar i D18. Det klassiska loppet på lördagen gav en åttonde plats, vilken hon behöll under söndagens lopp. I klassen D17 var Wilma Westerlund 17:e i mål, men förlorade endast 55 sekunder till segraren. Skidförbundet har efter några års uppehåll igen gett 16-åringarna möjlighet att tävla med 17-åringarna. Wilma hade sju yngre och Jesper en före sig i resultatlistan. Wilma gjorde sedan ett riktigt bra fristilslopp och klättrade till åttonde.

- Jag är riktigt nöjd med båda dagarnas tävlingar, säger Wilma Westerlund. På söndagen gick jag rätt hårt ut och hade den fjärde snabbaste tiden efter 5 km men orkade nog inte med samma fart fram till målet.

 

Anna Rask var 26:e i D18 på lördagen och i H17 var Emil Rosin 30:e och Viktor Johansson 34:e. Viktor gjorde sitt bästa lopp på söndagen och steg till 25:e, medan Emil åkte i mål på placeringen efter.

Kalender

Inga händelser på kommande

 

Våra sponsorer

 

Paroc