Inloggning

Kontaktuppgifter

PIF Skidsektionen

Patrick Johansson
tfn 040 7655780
ordforande.pargasifskiteam@idrott.fi

Nyhetsarkiv

Tillbaka

Hängde med i medaljstriden tävlingen igenom. Ramstedt säkrade medalj i mördarbacken

av Ingela Mattsson den 17.02.2019
(läst av 177 besökare)

PIffens herrar tog brons i herrstafetten

Förbundsmästerskapens sista tävling herrstafetten blev en av de mest spännande trots att IF Minken var i en klass för sig.

Fredagens sprintsegrare Patrik Kuuttinen var snabbast på startsträckan och normaldistansens H20-segrare Johannes Vuorela drog ifrån ytterligare på andra etappe.

- Jag drog ifrån i backarna för jag visste att Sibbo (Isac Holmström) som bara stakar är stark på de flacka områdena, sade Kuuttinen.

Förbundsmästaren från igår Remi Lindholm kunde lugnt föra laget till guld på 3*10 kilometer. Segermarginalen blev 40 sekunder, men det blev ingen dubbelseger som ifjol.

Minkens andra lag, IF Sibbo Vargarna och Pargas IF förde en hård kamp tävlingen igenom. Sibbos Johan Nordström gjorde ett ryck på sista varvet och kunde hålla den in i mål. Piffen tog brons och Minkens tvåa blev fjärde.

- Jag låg bakom Kronberg (Minkens ankare) då Sibbo gjorde ett ryck och fick ett försprång, men jag kom förbi Minken i mördarbacken, säger Piffens ankare Thomas Ramstedt.

Piffens herrar skidade med nästan samma lag som för 22 år sedan då de vann FSSM-stafetten och var tredje i Silvertrissestafetten i klassen H13. Bara startmannen Jan-Erik Passell ersatte idag sin storebror Hans-Erik Sundqvist. Niklas Wihlman skidade andra etappen.

- För tio månader grundade jag en WhatsUp-grupp och frågade om vi skulle göra en herrsatsning till hemma-FSSM, berättar tränaren Niklas Westerlund om bakgrunden.

- Herrarna har tränat mer än förut, men inte trodde jag på medalj. Det var en spännande tävling och en fin avslutning på mästerskapen.

Piffens enda guld i herrstafetten är från 2009 i Lovisa.

Kalender

Inga händelser på kommande

 

Våra sponsorer

 

Paroc