Inloggning

Kontaktuppgifter

PIF Skidsektionen

Patrick Johansson
tfn 040 7655780
ordforande.pargasifskiteam@idrott.fi

Nyhetsarkiv

Tillbaka

Resoföreningen Ski Team 105 var överlägsen i årets upplaga av Egentliga Finlands landskapsstafett som avgjordes på söndagen i Pöytis. I juniorstafetten var det Pargas IF som i sin tur hade hand om ledningen från start till mål.

av Bengt Westerlund den 10.02.2019
(läst av 215 besökare)

Skiteam 105 etta i Landskapsstafetten. Piffenjuniorer försvarade

Fastän vintern varit snörik och tävlingen inte mera avgörs som förr under trettondagshelgen, ställde enbart 11 lag upp. Juniorstafetten hade 15 lag från endast fem föreningar. En ny B-klass, där man inte behövde ha skidpass eller följa ålders- och könsfördelning, samlade sex lag. Då en tredjedel av alla deltagande lag kom från Pargas ser det inte ljust ut för den framtida skidsporten i det finska distriktet.

 

Piffens startman Jan-Eric Passell hängde bra med på första etappen och växlade som trea 3 sekunder före Liedon Lujas Jarkko Hiltunen. Skiteam 105s Leevi Vuorinen punkterade sedan stafetten på andra etappen med att åka ifrån Oskari Kalliokoski. Det hjälpte sedan inte att Malin Johansson och Anni Lindroos var snabbare än resoåkarna på sina etapper. Emil Rosin lyckades inte hålla samma fart som Marko Takomo och ankaret Niklas Wihlman hade ingenting att säga till mot U23-landslagsåkaren Aleksi Parttimaa på ankaretappen. Piffeniterna åkte dock klart in på en silverplats, medan andra laget blev femte där Viktor Johansson (2) och Wilma Westerlund (1) gjorde väl ifrån sig.

I juniorstafetten var 10-åringarna Cecilia Lietzén och Jonathan Virta snabbast på de två första etapperna varvid laget hade fått en så stor ledning att 12-åringarna Rebecca Nyberg och Amos Korin inte behövde skida för fullt. Piffen 2 var fjärde tätt följd av Piffen 3.

http://www.resultfellows.com/2019/poytya/vtulokset.html

Kalender

Inga händelser på kommande

 

Våra sponsorer

 

Paroc