Inloggning

Kontaktuppgifter

PIF Skidsektionen

Patrick Johansson
tfn 040 7655780
ordforande.pargasifskiteam@idrott.fi

Nyhetsarkiv

Tillbaka

Pargas IFs Ski-Cross tävlingar på lördagen samlade i år inte många deltagare förutom arrangörsföreningens egna. Initiativtagaren och banläggaren Niklas Westerlund är besviken och konstaterar att det i fortsättningen inte lönar sig att arrangera denna form

av Bengt Westerlund den 28.01.2019
(läst av 211 besökare)

Få gäster på Piffens Ski-Cross. Framgångar i Lundo och Esbo

Viktor Johansson och Anni Lindroos åkte lätt hem segern i huvudklassen.  Andréa Nyberg och Lauri Saarinen var snabbast i 16-årsklasserna. Jenna Ylönen stod för en fin insats i semifinalen.

13-årsklasserna vanns av Ronja Westerlund och unga Amos Korin, som är som fisken i vattnet då han får åka en crossbana. I den yngsta klassen under 10 år var Jonathan Virta överlägsen medan Cecilia Lietzén fick bra motstånd av Emilia Andersson.

 

På söndagen deltog en del Piffare i nationella Marjon hiihdot i Esbo och distriktstävlingar i Lundo. I Esbo segrade Cecilia Lietzén med minsta marginal i D10. Daniela Lietzén  (D14) och Jesper Lietzén (H18) var fjärde. Anni Lindroos hade bekymmer i den starka kölden och åkte i mål som nionde i D18.

I Lundo blev det hela sju segrar för Piffeniterna. Niklas Wihlman hade bättrat på mycket sedan förra veckoslutet och besegrade klart Skiteam 105s Ville Tähtinen i herrklassen. Jan-Eric Passell var tredje. Snabbaste damåkare var Riikka Kalliokoski som segrade i D40.

Bland de yngre tog 8-års pojkarna fyrdubbelt med Elias Heinonen högst på pallen följd av Sisu Seppä, Noah Granvik och Erik Andersson. Linn Mattsson var tredje bland flickorna.  Bland 10-åringarna fortsätter Jonathan Virta att åka hem segrar. Ylva Heikius knep brons bland flickorna. 12-åringarna Rebecca Nyberg och Amos Korin tog hand om silverpengen. Linus Korin förlorade guldet med 6 sekunder i H14. Sara Laurén och Oscar Furu var tredje bland 16-åringarna. Guld blev det till Viktor Johansson i H18 liksom för Kari Kalliokoski i H40 och Tom Rosenlund i H60.

 

Kalender

Inga händelser på kommande

 

Våra sponsorer

 

Paroc