Inloggning

Kontaktuppgifter

PIF Skidsektionen

Patrick Johansson
tfn 040 7655780
ordforande.pargasifskiteam@idrott.fi

Nyhetsarkiv

Tillbaka

Pargas IFs skidåkare hade den största truppen i nationella Österbyloppet som arrangerades på lördagen under fina förhållanden i Västerby, Ekenäs. Piffeniterna åkte hem med fyra segrar och 14 pallplaceringar.

av Bengt Westerlund den 13.01.2019
(läst av 318 besökare)

Piffarna fint framme i Österbyloppet

Bland 10-åringarna var säsongdebuterande Cecilia Lietzén och Jonathan Virta helt överlägsna. Thomas Lindeberg var fjärde. 12-årsflickorna stod för en bejublad trippelseger med Rebecca Nyberg i spetsen. Cindy Lindeberg och Theresia Johansson kämpade om andra platsen som avgjordes med två sekunders marginal till Cindys fördel. Rebecka Backholm och Amos Korin var i sin tur femte.

 

Silvertrissans etta från senaste år Selena Rossi från Esbo var denna gång för stark för Pargas 14-årsflickor. Hennes segermarginal var ändå endast 9 sekunder till Andréa Nyberg som i ST-finalen förlorade med nästan en minut. Andréa följdes av klubbkompisarna Jenna Ylönen, Emilia Johansson och Ronja Westerlund. Vincent Ducander fick också kliva upp på prispallen som andra, medan Benjamin Virta blev första utanför pallen i H14.

 

Snabbaste Piffendam i Västerbyspåren var Wilma Westerlund som blev andra i 18-årsklassen sekunderad av Anna Rask på tredje plats. Emil Rosin knep också en tredje plats medan Viktor Johansson var fjärde. Jonna Rask som tränar inför Vasaloppet blev andra i damklassen och Jan-Eric Passell femte i herrklassen. Malin Johansson var etta i D40.

Bland de yngsta var Adrian Ducander tredje och Noah Granvik femte.

 

Familjen Kalliokoski  skidade på lördagen i Forssa där Oskari (H16) i ett hårt startfält blev sjätte.

Emil Rosin gjorde på söndagen i Tammela ett riktigt bra lopp, åkte i mål som andra 28 sekunder efter segraren Akseli Lindgren, till vilken han på lördagen förlorat med 1.45.

Kalender

Inga händelser på kommande

 

Våra sponsorer

 

Paroc