Inloggning

Kontaktuppgifter

PIF Skidsektionen

Patrick Johansson
tfn 040 7655780
ordforande.pargasifskiteam@idrott.fi

Nyhetsarkiv

Tillbaka

Piffens skidare hade ett lyckat veckoslut bakom sig då man tog hand om de flesta pallplaceringar i Oripää på söndagen och skördade sammanlagt 12 guld. I Tammerfors var motståndet betydligt tuffare.

av Malin Johansson den 06.01.2019
(läst av 268 besökare)

Piffen skördade guld i Oripää

På söndagen deltog närmare 30 skidare från Pargas i XXI Säästöpankkihiihdot i Oripää och gjorde väl i från sig på den 1,4 kilometer långa banan. Piffens yngsta skidare i klasserna H8 och D8 skidade fint och Adrian Ducander skidade hem guldet medan Linn Mattson tog hand om andra platsen. Piffens tio-åringar tog medaljer av alla valörer genom Jonathan Virta som fick guld, Emilia Andersson silver och Ylva Heikius brons. Tolvåringarna stod för samma bragd då Rebecca Nyberg tog hem vinsten, Theresia Johansson var andra och Noah Heikius tog brons.

Piffens fjortonåriga flickor fortsätter att vara jämna i skidspåret och denna gång var det Emilia Johansson som var snabbast och guldmedaljör med två sekunder tillgodo på klubbkamraten Andréa Nyberg som tog silver. Då Ronja Westerlund var tredje i samma klass tog Piffen hand om alla pallplaceringar i D14. Piffens fjortonåriga pojkar visade också framfötterna då Vincent Ducander tog en fin första plats och Elias Lindroos var tredje. Guld blev det för Sara Lauren (D16), Oskari Kalliokoski (H16), Viktor Johansson (H18), Wilma Westerlund (D18) och Kari Kalliokoski (H40). Marius Ducander åkte hem bronset i H16. Malin Johansson var snabbaste dam på den 4,2 kilometer långa banan och tog hem segern i D40.

Under helgen skidades också Tampereen talvikisat och Krista-Cup som på lördagen bestod av klassiska sträckor och på söndagen av längre fristilssträckor. Bäst av Piffen klarade sig Jenna Ylönen som gjorde ett mycket bra lopp på lördagen då hon åkte in på en sjunde plats av 25 deltagare. Ylönen visade att fristilen också fungerar bra och tog en 11:e plats på söndagen på den åtta kilometer långa sträckan. Anna Rask skidade också 10 kilometer fritt på söndagen och tog en fin fjärde plats i D18.

För nämare resultat, se http://www.tampereenyritys.fi

 

Kalender

Inga händelser på kommande

 

Våra sponsorer

 

Paroc