Inloggning

Kontaktuppgifter

PIF Skidsektionen

Patrick Johansson
tfn 040 7655780
ordforande.pargasifskiteam@idrott.fi

Nyhetsarkiv

Tillbaka

Det blev många mästerskap och mängder med medaljer från NÅIDM i Liljendal.

av Bengt Westerlund den 05.02.2017
(läst av 1081 besökare)

Piffen bäst i NÅIDM

Pargas IF var igen bästa förening i NÅID-mästerskapen som avgjordes på lördagen i Liljendal. Den lilla föreningen i östra Nyland arrangerade för första gången mästerskapen och på nya banor.  LIK hade gjort ett fint jobb med att forsla snö till spåren och arrangemangen gick också riktigt bra undan. Det var första gången i vinter som piffarna tävlade på natursnö.

På grund av snöbristen ändrades de individuella tävlingarna till fristil. I tävlingen om vandringspriset för juniorer var det Piffen som fjärde året i rad åkte hem med pokalen, trots att många juniorer stod över tävlandet detta veckoslut.

En tredjedel av mästerskapen togs av pargasskidarna. Dagens snabbaste dam var Anni Lindroos som vann 16-årsklassen i överlägsen stil. Emil Rosin var lika överlägsen i H15 där Alex Virtala knep silvret. I damklassen blev det också dubbelt till Malin Johansson och Josephine Åberg.

Andrea Nyberg utklassade sina motståndare i D12. I den klassen blev det brons till Emilia Johansson som följdes av fyra Piffare. I H12 var det Elias Lindroos som första gången fick stiga högst upp på prispallen i ett DM. Ronja Westerlund och Alisa Lindfors tog dubbelt i D11 vilket också Rebecca Nyberg och Teresia Johansson gjorde i D10. Amos Korin H10 och Vincent Ducander H11 åkte också riktigt fint. För båda blev det en silvermedalj.

På eftermiddagen gjorde man upp om mästerskapen i parsprint. Hälften av mästerskapen kom till Piffen. Mest kan väl föreningen glädjas åt H/D 12 klassen som hade 12 lag med varav 6 lag kom från Pargas. Då det därtill blev en fyrdubbel seger stod glädjen på topp bland såväl deltagare som supporters. PIF 1 med Emilia Johansson och Andrea Nyberg och PIF 3 med Jenna Ylönen och Ronja Westerlund förde under hela loppet en hård duell. På sista varvet gick Ronja först ut och kunde hålla Andrea bakom sig ända fram till mål. Arrangörerna fick en sekunds tidsskillnad mellan lagen. Bakom dem kämpade PIF 2 Emma Vahtola och Matilda Åberg med PIF 4:ans Elias Lindroos och Vincent Ducander om bronset, vilket flickorna avgjorde till sin fördel.

Anni Lindroos och Malin Johansson vann damernas med Lotta Lall och Jenny Virtala på bronsplats. Övriga mästare var Emil Rosin och Alex Virtala i H16, Robin Fröberg och Niklas Westerlund i H21 samt Mats Pahlman och Bo Johansson i H80.

Kalender

03.09
Träning Pif center kl. 18-20 Träningarna för -09 födda och äldre börjar i Pif center kl. 18-20.
17.09
Träningarna för 2010-2012 födda börjar! Träningarna för 2010-2012 födda börjar i pif-center! kl. 18-19:30. Alla är välkomna med!

 

Våra sponsorer

 

Paroc