Inloggning

Kontaktuppgifter

PIF Skidsektionen

Patrick Johansson
tfn 040 7655780
ordforande.pargasifskiteam@idrott.fi

Nyhetsarkiv

Tillbaka

Pargas IF:s nationella skidtävling på söndagen lockade över hundra skidlöpare med deltagare i alla klasser. Igen en gång hade Piffens talkoarbetare gjort en enorm insats och skidåkarna fick njuta av välpreparerade spår och vackert vinterväder i Finbyterrä

av Malin Johansson den 08.01.2017
(läst av 992 besökare)

Sekundstrid om medaljerna

Piffens yngsta skidåkare i klassen D8 skidade en kilometer och där öppnade Cecilia Lietzen Piffens medaljkonto genom att skida hem silvret. I samma klass var Emilia Andersson fjärde. Klasserna under 10 år skidade den 1,6 kilometer långa slingan och fick därmed pröva på aningen tuffare terräng. Bäst av tioåringarna klarade sig Theresia Johansson som var andra i sin klass, knappa två sekunder före klubbkamraten Rebecca Nyberg. Piffens övriga flickor i tioårsklassen var Cindy Lindeberg som blev sjätte och Julia Laurén sjunde. Piffen hade två deltagare i H10, Anton Lindfors som slutade på en sjunde plats och Elias Lehtinen på åttonde plats.

Sekundstrid om medaljerna blev det i flickklassen under 12 år som också hade det största deltagarantalet med sammanlagt 14 flickor. Andréa Nyberg knep guldet före Emilia Johansson med 0,2 sekunder på den 3,2 kilometer långa sträckan. Piffen tog också hand om bronset genom Daniela Lietzen som var sju sekunder efter. Tätt efter kom Ronja Westerlund som var fjärde och Matilda Åberg som blev sjätte. Piffen har en stor bredd i just denna klass och Emelie Backlund åkte in som 7:e, Jenna Ylönen 8:e och Alisa Lindfors 9:e. I motsvarande pojkklass gjorde Vincent Ducander ett lyckat lopp och tog hem bronset. Elias Lindroos var femte i samma klass.

I klasserna under 14 år skidade man lika långt som tolvåringarna och där blev det silver för Olivia Kalliokoski som skidade ett bra lopp liksom Sara Laurén som fick brons. Sofia Enberg slutade på en sjätte plats. Av de 14-åriga herrarna var Oskari Kalliokoski snabbast av piffarna och åkte in som trea, medan Marius Ducander var sjätte och Artur Pahlman åttonde.

Piffens 16-åringar har nationellt klarat sig mycket bra och visade även nu upp fina prestationer i skidspåret. Anni Lindroos segrade i D16 och var dagens näst snabbaste dam i spåret. Anna Rask knep silver, dryga 40 sekunder efter Lindroos. Jill Laurén var nionde. Emil Rosin i H16 hade på sekunden samma tid som Anni Lindroos och det räckte till en fjärde plats. Jesper Lietzen gjorde ett fint lopp och tog hem guldet i H16.

Damklassen vanns av Valkekosken Hakas Heta Jalonen och herrklassen av Ville Tähtinen från från Skiteam 105. Niklas Westerlund var inte långt ifrån Tähtinen, men slutade på en andra plats, 11 sekunder från guldet. I D35 klassen segrade Malin Johansson, Riikka Kalliokoski var andra och Åsa Lindberg tredje. I H45 blev det ett silver genom Kari kalliokoski och ett guld för Mikael Ramstedt i H55.

 

Kalender

03.09
Träning Pif center kl. 18-20 Träningarna för -09 födda och äldre börjar i Pif center kl. 18-20.
17.09
Träningarna för 2010-2012 födda börjar! Träningarna för 2010-2012 födda börjar i pif-center! kl. 18-19:30. Alla är välkomna med!

 

Våra sponsorer

 

Paroc