Inloggning

Kontaktuppgifter

PIF Skidsektionen

Patrick Johansson
tfn 040 7655780
ordforande.pargasifskiteam@idrott.fi

Nyhetsarkiv

Tillbaka

Piffens skidare tillbringade självständighetshelgen i Vuokatti på sitt årliga snöläger och har inte på många år haft så ypperliga förhållanden som nu.

av Malin Johansson den 09.12.2016
(läst av 838 besökare)

Lyckat snöläger i Vuokatti

Fredagen den 2 december åkte en busslast ivriga skidjuniorer med föräldrar och andra aktiva inom föreningen iväg mot Vuokatti för att tillbringa självständighetshelgen på snö. Med i bussen fanns också Bengt Westerlund som berättar att det i år är 30 år sedan Piffen för första gången arrangerade ett dylikt träningsläger.

– I år är det 30 år sedan jag för första gången samlade ihop skidarna inom Piffen och åkte iväg till Kannonkoski på träningsläger med dem. Jag vill minnas att vi då var sammanlagt 10-15 personer med på resan.

Idag är Piffens skidare betydligt fler då man åker iväg på snöläger och Niklas Westerlund fungerar som reseledare samtidigt som han också är chefstränare inom skidsektionen. Förutom Westerlund, finns tre huvudtränare och flera hjälptränare med på resan. – Det är enkelt att vara träningsansvarig för denna grupp, då det alltid finns hjälptränare, föräldrar eller andra vuxna som är beredda att hjälpa till där det behövs, poängterar Westerlund.

Precis som övriga år lades stor vikt vid teknikträningen och alla Piffens juniorer filmades då de skidade. Efter filmningen höll man en palaver där alla skidåkare fick individuell feedback på sin teknik och tillsammans med tränaren gick igenom vad man eventuellt bör tänka på för att förbättra sin skidteknik. Lägrets höjdpunkt var som alltid lägertävlingen, som i år skidades inne i skidtunneln då temperaturen utomhus låg vid minus 20. Lägertävlingen bestod av en stafett där samtliga åkare utmanades i att både parstaka, skida utan stavar och skida fristil.

Förutom en hel del träning på skidor med allt från utförsåkning till skicross, hann juniorerna också med simning och bollsporter. Tack vare de fina skidförhållandena i Vuokatti har nu Pargas skidare kunnat förbereda sig på bästa möjliga sätt inför den kommande säsongen och man hoppas på en framgångsrik säsong i spåret!

Kalender

03.09
Träning Pif center kl. 18-20 Träningarna för -09 födda och äldre börjar i Pif center kl. 18-20.
17.09
Träningarna för 2010-2012 födda börjar! Träningarna för 2010-2012 födda börjar i pif-center! kl. 18-19:30. Alla är välkomna med!

 

Våra sponsorer

 

Paroc